Astrologie opleiding

Bij voldoende belangstelling kan worden gestart met jaar 1 - module 1.

De inschrijving gaat per module. Iedere module bestaat uit 10 bijeenkomsten. Je kunt kiezen voor de complete opleiding inclusief afstudeermodule als voorbereiding op het beroepsmatig werken als erkend astroloog. Maar je kunt ook kiezen voor een aantal modules die je interessant vindt om astrologie als een rijke hobby te kunnen beoefenen.

De astrologie opleiding vindt plaats op de Venlosingel 209, 6845 JS te Arnhem.
De kosten per module: € 180,- inclusief reader. Tabellen voor horoscoopberekening en astrologische software zijn gratis te downloaden van internet.

Astrologie
Jaar 1 - module 1
 
Wie aan astrologie begint, kan er niet meer mee stoppen!

Met behulp van je persoonlijke horoscoop kom je erachter dat jouw karakter niet zomaar een ‘toevalstreffer’ is, maar dat alle kanten van je persoonlijkheid beschreven staan in je geboortehoroscoop. Je talenten komen naar voren, de manier waarop je contact legt, hoe je je ontspant, hoe je denkt en leert, en waarom je op de middelbare school zo goed was in een bepaald vak.

Is dan alles voorbestemd? Ja en nee. Je horoscoop laat als het ware zien wat je in je plunjezak had toen je aan je leven begon. Maar wat je ermee gaat doen heeft alles te maken met wat we ‘de vrije wil’ noemen. Astrologie is als het ware een soort landkaart van je leven en je mogelijkheden. Het geeft je de kans om nog intenser stil te staan bij zoiets als beroepskeuze. Astrologie werpt een nieuw licht op je relaties met anderen. En het geeft je de mogelijkheid om juist vrijer te worden in je keuzes in plaats van als een marionet aan de draadjes van je karakter te hangen. Je kunt het toepassen op jezelf, op je kinderen, op je vrienden en vriendinnen, zelfs op je werkgever of op je favoriete artiest. De mogelijkheden zijn oneindig! En je kunt, naarmate de cursus vordert, zelfs meer grip krijgen op je toekomst!

Tijdens deze basiscursus ontvouwt de dierenriem zich als de meest gedetailleerde manier om menstypen te onderscheiden. En in de 10 planeten herkennen wij de verschillende onderdelen van het menselijk functioneren. Zo geeft bijvoorbeeld de zon aan wat je wilt, de maan wat je voelt, mercurius hoe je denkt en communiceert, venus hoe jij je verbindt met de ander. De 12 huizen van de horoscoop geven de concrete levensgebieden aan waarbinnen dit alles uitwerkt zoals: werk, relaties, studie, vrienden.

In module 1 van het eerste jaar leer je als het ware het astrologisch ABC. Hieronder vind je een totaaloverzicht:

Jaar 1 module 1

Astrologisch ABC (planeten, dierenriemtekens en huizen), berekenen en intekenen van de horoscoop.

Jaar 1 module 2

Verbindingen tussen de basisfactoren in de horoscoop, de astrologische aspecten, gevoelige punten in de horoscoop, basis van de astrologische prognose.

Jaar 2 module 1

Verdieping van de basisbeginselen, hoofdlijnen in de horoscoop, uitbreiding van de astrologische prognose, thema’s: beroep, jeugdjaren, levensfasen.

Jaar 2 module 2

Uitbreiding van de horoscoop met spiegelpunten, gestructureerde actualiteitsanalyse, thema’s: relaties, gezondheid & ziekte.

Jaar 3 module 1

Afronding gestructureerde actualiteitsanalyse, solaar- en lunaarhoroscopen, de astrologie van gebeurtenissen (uurhoekastrologie), astrologie als orakeltechniek (vragenastrologie).

Jaar 3 module 2

Astrologische hulptechnieken (halfsommen, harmonics, maanfase-astrologie), het ‘op tijd’ zetten van een onnauwkeurige geboortetijd (correctie), astrologisch onderzoek.

Afstudeermodule

Gesprekstechnieken, consulttraining, scriptie, mondeling en schriftelijk examen.